Notícies » Entrevistes

Entrevista a Laura Orgué: 'Vull créixer al trail running fins a arribar al meu màxim'

Enviada per administrador el 06/Abr/2015 - 11:04
Imatge 0 per Entrevista a Laura Orgué: 'Vull créixer al trail running fins a arribar al meu màxim'
Després d'un hivern de canvis en què ha decidit deixar l'esquí de fons, la seva prioritat fins ara, l'atleta afronta la temporada de trail running amb noves ambicions

L'atleta vol revalidar el títol de Campiona del Món de les Skyrunners World Series Vertical 2014

Laura Orgué: “Després d'assimilar que havia arribat al meu sostre en l'esquí de fons, estic preparada per plantejar-me reptes més alts en el trail running”
6 d'abril de 2014 - En el món de l'esquí de fons, Laura Orgué és el gran referent nacional: la millor atleta espanyola de la història, amb dos Jocs Olímpics a l'esquena, un Top-10 i havent estat capdavantera a Vancouver 2010. Fins a la data, l'atleta compaginava el seu calendari exigent d'esquí de fons amb les curses per muntanya, en què es va iniciar de forma lúdica. No obstant això, fa tot just unes setmanes, Orgué va anunciar el seu adéu de l'alta competició d'esquí de fons després de guanyar la Marxa Beret, on va rebre un càlid homenatge, i avui focalitza tots els seus esforços i ambicions en la temporada de trail running que, si s'escau començarà al maig. Serà el 2 de maig, al Trail Cap de Creus, quan Orgué estrenarà la seva temporada. Orgué espera millorar els grans resultats obtinguts el 2014, quan es va convertir en Campiona del Món de les Skyrunners World Series Vertical.

Laura Orgué: “Ara vull endinsar-me en el món de l'Skyrace”

Enviada per administrador el 01/Nov/2014 - 11:03
Imatge 0 per Laura Orgué: “Ara vull endinsar-me en el món de l'Skyrace”
L'atleta ha conclòs una temporada de somni convertida en campiona del món de les Skyrunning World Series i del Campionat del Món de Quilòmetre Vertical

Laura Orgué: “Aquest any m'he demostrat a mi mateixa que també sóc capaç de córrer una mica més que quilòmetres verticals”
La Seu d'Urgell, 1 de novembre de 2014 - En el món de la neu, i més concretament en l'esquí de fons, el nom de Laura Orgué era ja un referent des de fa anys (amb dos Jocs Olímpics a l'esquena i havent estat capdavantera a Vancouver 2010). I ara el seu nom també s'ha convertit en una referència en el món del trail running, on l'atleta s'ha consagrat definitivament com la millor atleta del planeta a l'explosiva disciplina del Quilòmetre Vertical. Després d'una temporada de somni amb victòries en el Campionat del Món, la Copa del Món (que va revalidar per tercera vegada consecutiva), la Xarxa Bull K3, i un excel·lent paper en el seu debut a la Copa del Món de la mitjana distància, Laura Orgué pensa ja en la propera temporada amb un doble repte: mantenir la seva hegemonia al quilòmetre vertical i donar el salt a les curses de més quilometratge.

Núria Picas: “Ha estat una temporada sorprenent”

Enviada per administrador el 27/Oct/2014 - 21:48
L'atleta ha acabat la temporada de trail running aquest cap de setmana amb doblet de victòries al Grand Raid de Templiers i el circuit Ultra Trail World Tour
Berga, 27 d'octubre de 2014 - L'atleta Núria Picas ha conclòs aquest cap de setmana la temporada de trail running de la mateixa manera que la va començar: alçant els braços en un signe inequívoc de victòria. En un mateix cap de setmana Picas ha conquistat la seva tercera victòria al Grand Raid des Templiers i també ha confirmat la seva condició de millor corredora de llarga distància del món, després d'adjudicar el circuit Ultra Trail World Tour. Un premi que arriba després de les victòries aconseguides a la Transgrancanaria, l'Ultra-Trail Mon Fuji, la TNF 100 (Austràlia) i la segona posició en la TNF Ultra Trail del Mont Blanc. Tot això sense oblidar triomfs tan destacats com el que va aconseguir en la seva cursa fetitxe, l'Ultra Pirineu. Després d'una temporada tan intensa i carregada de bons resultats, Picas repassa una mica el que ha estat l'any i parla dels moments clau de la temporada.

Entrevista a Blaise Dubois: El minimalisme és una bona manera de prevenir certes lesions

Enviada per administrador el 19/Jun/2013 - 19:45
Imatge 0 per Entrevista a Blaise Dubois: El minimalisme és una bona manera de prevenir certes lesions
Durant la tercera setmana de maig Blaise Dubois, fisioterapeuta canadenc, considerat un referent en la prevenció i tractament de lesions degudes a la cursa a peu, va ser a Barcelona en el marc d'unes jornades dedicades a aquest tema i promogudes per ACFisioteràpia i Tonus Fisioteràpia. Durant aquestes jornades Blaise Dubois va impartir el curs “Novetats en la prevenció de les lesions de la cursa a peu”, adreçat sobretot a fisioterapeutes, podòlegs i metges de l'esport, i va oferir la conferència “Córrer ràpid, a gust i sense lesionar-se”, oberta al púbic en general, i en la qual en Blaise ens va parlar sobre la prevenció de lesions en la cursa a peu, la tècnica de carrera i el minimalisme.

Des de corremonts.cat, practicants convençuts de la tècnica del minimalisme, no vam voler deixar escapar l'ocasió de conèixer en Blaise i fer-li una entrevista que pogués ser com més útil millor a tots aquells que volen tenir més informació sobre aquesta manera de córrer, que com més va més interès suscita.

Blaise Dubois, esdevingut líder internacional en el camp de la prevenció i tractament de lesions degudes a la cursa a peu, és també consultor de l'equip nacional d'atletisme del Canadà, amb el qual ha pres part a nombrosos campionats mundials. Podeu trobar més informació sobre Blaise Dubois a la La clínica del corredor.

Aquí teniu l'enllaç a l'entrevista completa amb Blaise Dubois.

Entrevista a Emma Roca sobre el seu llibre “Non Stop”

Enviada per administrador el 11/Mai/2013 - 11:00
Imatge 0 per Entrevista a Emma Roca sobre el seu llibre “Non Stop”
Emma Roca ens comenta que l'ha inspirat escriure el llibre "Non stop" que recentment va publicar l'editorial Cossetània.

Què et va inspirar a escriure el llibre “Non Stop”?

L’editorial Cossetània va venir a casa i em va demanar si volia plasmar la meva vida i experiència en curses i la muntanya en lletres, vaig trobar-ho difícil i un repte poc usual en la meva vida, però ho vaig intentar! en comptes d’estar 1 any segons el previst hi vaig estar 2! però penso que tot i haver estat complicat trobar hores de qualitat i treure temps de sota les pedres ha valgut molt la pena, ha estat una gran experiència personal.

Com t'ho fas per aconseguir el temps necessari per poder combinar feina, família, entrenaments, Summit, llibre...?

Bona pregunta!! el temps el vaig exprimir al màxim i moltes vegades era al vespre quan els nens dormíen i hi havia silenci. Algunes setmanes es van fer dures!! Sempre preguntava si algú coneixia un exprimidor que en comptes de treure suc de les fruites treiés més hores de les 24 que té un dia.

Entrevista a Mireia Miró: “Les curses tenen un punt d'addicció perquè cada persona es pot posar un repte amb ella mateixa on el fracàs és tolerable”

Enviada per administrador el 09/Jun/2012 - 08:18
Imatge 0 per Entrevista a Mireia Miró: “Les curses tenen un punt d'addicció perquè cada persona es pot posar un repte amb ella mateixa on el fracàs és tolerable”
La Mireia Miró ens explica com li ha anat la temporada d'esquí de muntanya actual i com afronta la temporada de curses de muntanya. Una temporada que li ha resultat especialment dura degut a una lesió que ha arrossegat des de l'estiu passat. Tot i així ha aconseguit el subcampionat del Món d'Esquí de Muntanya.

Aquest hivern quantes curses d'esquí de muntanya has fet més o menys?
Aquest hivern he fet 25 dies de cursa d'esquí de muntanya. Totes les curses han estat d'una jornada excepte el Tour de Rutor.

Quina ha estat la cursa més esperada de la temporada?
Sens dubte ha estat La Patrouille des Glaciers. El fet de viure a Suïssa molt a prop de Verbier, que és el lloc d'arribada d'aquesta cursa, li donava un atractiu extra. Quan vius allà te n'adones de que es tracta d'una cursa que la gent d'allà la porta dins del cor. Fins abans d'aquest hivern no em motivava especialment perquè la veia com molt tancada i reservada als suïssos. Enguany m'he adonat de que és cursa nacional. La gent la viu de forma molt intensa. Des del desembre se'n parla a tots els mitjans de comunicació i durant les setmanes anteriors a la cursa no hi ha pràcticament cap altre tema de conversa. És un tema omnipresent en els mitjans de comunicació durant un període de temps important.

Entrevista a Kilian Jornet: “L'esport és per a mi el mitjà per aconseguir estar a la muntanya”

Enviada per administrador el 09/Mai/2012 - 16:51
Imatge 0 per Entrevista a Kilian Jornet: “L'esport és per a mi el mitjà per aconseguir estar a la muntanya”
“Fa 12 anys que competeixo, si sentís la pressió no hauria pogut arribar fins on sóc ara”

“He millorat molt a les baixades, però encara ho he de fer més, sobretot en neus gelades i crosta”

“A Catalunya l'esquí de muntanya sempre ha estat un esport amb molts practicants i el centre de tecnificació porta fent una feina brutal des de fa 15 anys”

“Aquest hivern he competit amb esquís amb rocker, que permeten un millor control i anar més descansat a nivell muscular en neus difícils”
Finalitzada la temporada d'esquí de muntanya el Kilian Jornet fa balanç. Ha estat de nou un hivern molt exitós amb la medalla d'or als Europeus, amb la Copa del Món o amb la victòria a algunes de les grans clàssiques, com la Patrouille Des Glaciers (SUI).

Quin balanç fas de la temporada d'esquí de muntanya que acabem de deixar enrere?

Ha estat una temporada molt bona, la més regular que he tingut. A nivell de resultats ha estat, juntament amb l'anterior, la més bona. Ha estat una temporada amb molta neu als Alps, on he pogut fer moltes travesses, canals i rutes alpines molt interessants.