Notícies

591 inscrits a la cinquena edició de Els Bastions Skyraces

Enviada per administrador el 31/Mai/2015 - 19:28

Imatge 0 per 591 inscrits a la cinquena edició de Els Bastions Skyraces
Andrés Rehm i Miguel Ángel González, Laia Díez i Marta Prat lluitaran per la primera posició a la Catalonia Ultra Cup

Buzz Burrell, llegenda del trailrunning, encapçala la presència internacional a la cursa

Inscripcions obertes fins al 31 de maig a la MiniBastions, la travessa més solidària

Mataró, 31 de maig de 2015 - Al voltant de 600 persones posaran a prova la seva resistència en cursa de muntanya el proper dissabte 6 de juny. Un any més, torna Els Bastions Skyraces, la travessa de la Vall de Ribes, una de les curses més dures de trail running de Catalunya. En aquesta edició, Els Bastions ha afegit una tercera distància, una Marató de 50km, que reunirà a 191 corredors en la seva primera edició. La Ultra de 90km i el Trail de 65km mantenen el nombre d'inscrits de la passada edició.

Prop de 200 voluntaris faran possible la celebració de la prova, que té la seva sortida i arribada al poble de Ribes de Freser. Amb la sortida del sol, a les 6h del matí, sortiran els corredors de la Ultra. El recorregut de 90km i un desnivell positiu i negatiu de 6.000m, passa pels pics més emblemàtics de la zona: Puigmal, Noucreus, la Fossa del Gegant, el Balandrau, i el Taga com a traca final. A les 8h sortiran els participants del Trail. El seu circuit de 65km i un desnivell positiu i negatiu de 3.800m, els portarà també per Fontalba, el Puigmal, Noucreus i el Balandrau, des d'on emprendran el descens fins a Ribes. Una hora més tard sortiran els corredors de la Marató, el circuit que s'estrena aquest any i que serà de 50km per exigències del terreny. En aquest cas, el sostre de la cursa és el Coll de Torreneules, i també fa cim a Fontalba i al Balandrau.

Miguel Ángel González al Trail, i Laia Díez a la Ultra, defensaran el liderat de la Catalonia Ultra Cup, el nou circuit de curses de llarga distància de Catalunya. De molt a prop els segueixen Andrés Rehm i Marta Prat, tots dos del Besttrail Race Team, que lluitaran per prendre'ls la primera posició d'aquest campionat. Els Bastions Skyraces comptaran també amb la presència d'un trail runner internacional de renom: Buzz Burrell, que ja ha confirmat la seva participació al Trail. Altres noms destacats que s'uneixen a la prova són Iker Karrera (Salomon) i Juan
José Oliva (Team Race Land) a la Ultra, Oscar Luque (Trail Montpedros), Joan Salamaña (Club Exta.Callús) i Cèlia Tajada (AllRadicalMountain) al Trail, i finalment Paquito Pérez (Inov-8), Sergio Montes (A.E. Diedre / XTERRA), Laura Prat (Besttrail Team Race) i Laia Cuevas (Matxacuca) a la Marató.

En aquesta edició, s'ha volgut incloure als més petits amb la creació de la MiniBastions. Les inscripcions es tancaran el 31 de maig, i els beneficis aniran per a la Fundació Oncolliga Girona.

Cal recordar que des d'aquest any, Els Bastions Skyraces és membre oficial de la ITRA (International Trail Running Association), i les proves puntuaran per a la participació a la Ultra-Trail du Mont-Blanc 2016.

Galeria d'imatges