Senderisme, excursionisme i/o muntanyisme  Tuc de Ratera

Descripció de l'itinerari
Enviada per Irene Irene
Vegades que s'ha obert la ruta: 8852
Vegades que s'ha descarregat el track: 4748
Ascensió al cim que tanca el circ de Colomers pel seu extrem oriental abans de permetre el pas entre el Pallars Jussà i la Vall d'Aran per l'ampli port del mateix nom. Sortida exempta de dificultat, però amb una aproximació considerable. La sortida es podria fer en dues jornades dormint al refugi d'Amitges, i també es pot escurçar fent ús del servei de taxis del Parc Nacional d'Aigüestortes i Sant Maurici.
r145.jpg r146.jpg r147.jpg r148.jpg r149.jpg r150.jpg

Sortim del pàrquing habilitat a 3,5 km d'Espot a la carretera d'accés a Sant Maurici. D'allà surt un camí equipat en el primer tram amb una passarel·la per a cadires de rodes que en una hora ens portarà a l'estany de Sant Maurici. Arribats a l'estany anem a buscar la caseta d'informació del Parc, d'on surt la pista que ens portarà fins al refugi d'Amitges passant per l'estany de Ratera. Des del refugi continuarem per la pista fins que aquesta acaba en una petita placeta, sobre dos estanys separats per una llengua de terra. Hem d'agafar el camí que ressegueix aquesta llengua i que coincideix amb l'itinerari de Carros de Foc. Assolim un primer coll i d'allà flanquegem en alçada la vall de Ratera, per on transcorre el GR, que finalment enllacem poc abans del port de Ratera. Des d'allà caldrà seguir un sender a la nostra esquerra marcat amb fites que fent llaçades en fort pendent ens permet assolir el cim pel seu vessant solei.

El descens el farem pel mateix itinerari, però en comptes de seguir del camí de Carros de Foc que ve d'Amitges, ens endinsarem per la vall de Ratera seguint el GR. Això ens permetrà evitar molta pista i ens oferirà un recorregut més amè i distret. Retrobem la pista de pujada poc abans de l'estany de Ratera. La seguim una estona fins trobar un sender a la dreta amb un indicador de l'estany de Sant Maurici. El prenem i al cap de 10-15 minuts passem per la cascada de Ratera, des d'on podem contemplar també una bona vista de l'estany de Sant Maurici amb Els Encantats al fons. Continuarem per aquest camí que ressegueix l'Estany fins arribar a la presa. Ara ja només queda retornar al punt d'inici pel mateix camí de pujada.

Punt de sortida Aparcament habilitat a 3,5 km. d'Espot
Accés al punt de sortida Des d'Espot agafar la carretera que ens portaria a l'estany de Sant Maurici.
Dades tècniques
Dificultats a tenir en compte: Cap en especial, excepte la llargada de la ruta.
Material necessari: No es detalla
Alçada màxima: 2.863 m
Desnivell positiu: 1.290 m
Durada: 7-8 hores
Distància recorreguda: 22,6 km
Cartografia i bibliografia: Mapa Pallars Sobirà Nord. Editorial Piolet. Escala 1:50.000
Època aconsellable: L'estiu és la millor època si volem fer aquesta sortida sense haver de trepitjar neu. La primavera i la tardor també són bones èpoques, però podríem trobar neu segons la temporada.
Debat
No s'han trobat missatges.
Darreres vegades que s'ha fet aquesta ruta
No s'ha trobat informació.