Esquí de muntanya  Pic de Casamanya sud amb esquís

Descripció de l'itinerari
Enviada per Irene Irene
Vegades que s'ha obert la ruta: 6243
Vegades que s'ha descarregat el track: 2657
Els pics de Casamanya, situats al centre del territori andorrà, són un bon mirador de les muntanyes del Principat. La ruta habitual per ascendir al cim sud, el més clàssic, es fa seguint la carena, i això converteix aquesta sortida en un itinerari segur quan el risc d'allaus és alt. Tot i així, també hi ha l'opció d'accedir al cim central remuntant la vall de sortida fins al final, la qual cosa ens permetrà gaudir d'un ambient més alpí i menys monòton que la pujada per la carena.
r2413.jpg r2414.jpg r2415.jpg r2416.jpg r2417.jpg r2418.jpg r2419.jpg

Sortim de la zona d'aparcament que hi ha al km. 8 de la carretera entre Canillo i Ordino. Allà hi ha un rètol que ens indica el punt d'inici del camí d'hivern cap al Casamanya. Es tracta d'un pas ample arran de bosc que s'enfila suaument per anar a buscar la vall que es dirigeix direcció nord cap als pics de Casamanya. La resseguim per l'esquerra un tram fins trobar els primers pendents. En aquest punt ens decantem cap a l'esquerra per anar a buscar la carena, tot buscant el millor pas dins d'un bosc esclarissat. Un cop situats a la carena només haurem de resseguir-la fins arribar al cim, bo i superant diverses pales, alguna prou inclinada, que ens amaguen la visió del cim fins dalt de tot. Podem fer la baixada pel mateix itinerari, o intentar buscar les pales al vessant est de la carena, per retrobar la vall que hem seguit inicialment.

Punt de sortida Carretera CS-240 de Canillo a Ordino. Km. 8. Zona aparcament
Accés al punt de sortida Accedim al punt d'inici per la carretera del coll d'Ordino que uneix Canillo amb aquella població. Aquesta carretera es troba tancada durant els mesos d'hivern. El punt d'inici es troba al costat de Canillo, al km. 8, just al punt on trobem les tanques que barren el pas.
Dades tècniques
Dificultats a tenir en compte: Cim sense dificultat d'orientació. Inclinació de les pales S2 - S3. Cal tenir en compte l'estat de la neu, ja que en ser un cim orientat al sud, aquesta transforma ràpid o pot ser escassa en alguns trams. La carena d'accés al cim és ampla, però l'exposició pel costat d'Ordino és total, per la qual cosa s'haurà de tenir en compte que la neu no estigui massa gelada.
Material necessari: No es detalla
Alçada màxima: 2.740 m
Desnivell positiu: 760 m
Durada: Unes 3 hores
Distància recorreguda: No es detalla
Cartografia i bibliografia: Mapa Andorra. Editorial Alpina. 1:40.000
Època aconsellable: De desembre a març
Debat
No s'han trobat missatges.
Darreres vegades que s'ha fet aquesta ruta
No s'ha trobat informació.